Indkøbskurv 0
 • Få professionel råd-
  givning i 52 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket
 • Få professionel råd-
  givning i 52 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket

Automatik

02/01/2017 14.39

Automatik

 

Et automatik ur, også kaldet et mekanisk ur, drives af en hovedfjeder, der trækkes op af din bevægelse. I værket sidder en rotor, der drejer hver gang håndleddet bevæger sig. Mange automatik ure kan også trækkes op manuelt ved at dreje på kronen og har gennemsigtig bagkasse med kig til værket og den halvmåneformede rotor.

Energi betyder alt
Siden Seiko fremstillede sit første armbåndsur i 1913, har Seiko kontinuerligt forfinet sine håndværksmæssige evner inden for mekanisk urmageri, og fremstiller selv hver en komponent – herunder hovedfjedre og balancefjedre.

I 1959 opfandt Seiko ensrettergaflen, en genial mekanisme der sørger for et effektivt optræk af hovedfjederen. Denne anordning opsamler al den energi som rotoren genererer når den drejer i begge retninger, og det forøger overførslen af energi til hovedfjederen betragteligt.

Som en ægte ”manufature” og inspireret af grundlæggeren Kintaro Hattoris vision om at Seiko altid skal være et skridt foran, er historien om Seikos fremstilling af mekaniske ure, konstant under udvikling. 9S kaliber familien i Grand Seiko serien er det seneste bevis på deres konstante søgen efter perfektion.

 

Kaliber 4R36
I 2011 lancerede Seiko en ny kaliber 4R36, som deler mange af de samme specifikationer som den ikoniske 6R15. Lige som Seikos øvrige værker er urværket designet, udviklet og bygget af Seiko, efter deres høje kvalitetsstandard. Værket er det hyppigst anvendte i SEIKO’s automatik kollektion. Det har 24 lejer, det kan håndoptrækkes og har 41 timers gangreserve. Det tikker med 21.600 bph (vibrationer pr. time)

Kaliber 6R
I 2016 lancerede Seiko denne automatik kaliber med indikator for gangreserve og lille sekundviser. Dette værk har 28.800 svingninger pr. time og er et såkaldt Trimatic værk med hovedfjeder og balance i Spron materiale, diashock og ensrettergaffel. Værket finder man i Presage modellen SPB041J1.

Kaliber 9S
Denne kaliberserie findes kun i Grand Seiko. 9S85 er det første 10 beat (high-beat) værk som Seiko har udviklet i 41 år. Det har 36.000 bph (vibrationer pr. time) og en gangreserve over 55 timer. High beat forbedrer og gør præcisionen mere stabil. Der er udviklet et nyt gangværk og en ny hovedfjeder, der kan lagre mere energi.

Posted in clockwork By

SEIKO