Indkøbskurv 0
 • Få professionel råd-
  givning i 52 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket
 • Få professionel råd-
  givning i 52 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket

Seiko Presage

12/10/2018 15.23

Seiko Presage


Presage – Udsøgte mekaniske ure fra Japan

I 1913 producerede Seiko sit første mekaniske ur, The Laurel, der samtidigt var Japans første armbåndsur. For 60 år siden producerede Seiko sit første automatik ur. Siden hen har Seiko udviklet mange nyskabende opfindelser inden for mekaniske ure, og er senest blevet belønnet med en pris ved Grand Prix d’Horlogerie de Genève for sin hi-beat kaliber. Alt dette har været muligt fordi Seiko er en ægte ”manufacture”. En urproducent der selv designer, fremstiller og samler alle dele. I mere end et århundrede har Seiko udviklet og forfinet sine mekaniske urmagerfærdigheder.

Det var på Baselworld i 2016 at Seiko lancerede Presage kollektionen internationalt. Takket være de forskellige designs og de mange forskellige kalibre – fra 4R, 6R til det eksklusive 8R har Presage på blot 1 år indtaget en vigtig plads i hjerterne hos elskere af fine mekaniske ure. Med Presage samler Seiko flere af deres vigtigste fremskridt inden for mekaniske ure; blandt andet ensrettergaflen, den unikke og yderst holdbare Spron legering, der anvendes i fjedre, og Diashock beskyttelsessystemet. Hvert eneste Presage ur nyder godt af at alle dele er produceret in-house og hundrede års erfaring med fremstilling af ure. Presage er fint mekanisk urmagerhåndværk fra Japan.

Klassisk holdbar stil og præstation, er de værdier, der lægges særlig vægt på i japansk kultur og er derfor også nogle af kerneværdierne i japansk håndværk. Presage er stærkt præget af disse værdier, både hvad angår design og fremstilling. Hvert Presage ur er designet til at holde i generationer.

Se hele Presage kollektionen.

 

 

 

  

 

Japansk have
Den japanske have er en velkendt og beundret side af japansk kultur og en inspirationskilde for denne nye Presage serie. Urskiven har den samme dybde og rige tekstur som en Karesansui eller Zen have, hvor gruset er revet i roligt flydende mønstre som bølger eller ringe i vandet. Det dybe rillede mønster på urskiven skaber dramatiske skygger akkurat som furene i gruset i en Karesansui have. Urskiven har den samme minimalistiske designæstetik som haven med sit rene og enkle udtryk og sine markante timemarkører. Kvaliteten er tydelig i hver detalje, fra det dobbelthvælvede safirglas til den bløde kurve på sekund- og minutviserne, der betyder at de går helt til kanten af urskiven.

Fra cocktailbaren til dit håndled
Tilbage i 2010 begyndte verdens urbloggere, -fora og websider at fatte opmærksomhed for et mekanisk Seiko ur, der var inspireret af de glamourøse cocktailbarer. Uret var designet specielt til det japanske marked. I de følgende måneder og år blev uret berømt og eftertragtet af Seiko fans over hele verden. Seiko har lyttet til sine trofaste fans og har nu lanceret serien uden for Japan. Der er otte modeller i kollektionen, hver inspireret af forskellige cocktails, og hver med sin egen farveskala. Urskiven har en flot stråleformet struktur, der fremhæves af syv lag lak og klarheden i det hvælvede glas. Viserne er let buede af kyndige kunsthåndværkere, således at uret får en slank profil. Når den unikke krone drejes kan man føle det stærke drejningsmoment i optræksmekanismen.

Happy hours
Til at komplementere herrekollektionens succes lancerer Seiko en ny damekollektion, der med samme inspiration kan slutte sig til festen. Urskiverne med det fine detaljerede mønster og de buede visere, der rækker helt ud til markørerne i kanten af skiven, har samme høje kvalitet som herreurene. De tre farvevarianter i kollektionen er inspireret af tre klassiske vinbaserede cocktails, der er specielt udvalgt af vores produktrådgiver, Hisashi Kishi, chefbartender på STAR BAR i Tokyos Ginza område og tidligere vinder af VM, arrangeret af den internationale bar organisation.

Trimatic

Spron
Spron er legeringen på hovedfjedrer og balancefjedrer, og bliver anvendt i alle Seikos mekaniske ure. Den er ekstremt elastisk, stærk og er desuden korrosions og varmeresistent. Spron er udviklet på Tohoku Universitetet og anvendes i dag på mange områder, lige fra elektronik til medicinske formål.

Diashock
Diashock er en mekanisme, der er modstandsdygtig over for stød. Når et ur udsættes for stød, f.eks. tabes på et hårdt underlag, er den komponent der er mest udsat, balancetappen. Den er ekstrem tynd, blot 0,07 til 0,08 mm i diameter. Beskyttelse mod stød er derfor afgørende, og Seiko udviklede derfor Diashock, der beskytter balancehjulet mod stød og vibrationer. Lejet der holder balancetappen er holdt på plads med en fjeder, og når balancetappen udsættes for stød, vil den elastiske fjeder absorbere det.

Ensrettergaffel
I 1959 opfandt Seiko ensrettergaflen, der forbedrede effektiviteten af optrækket væsentligt. Det afkorter kort sagt den tid det tager at trække hovedfjederen op. Denne geniale v-form betyder at al den energi, der genereres af bevægelsen af rotorvægten, overføres til hovedfjederen uanset om rotoren bevæger sig den ene eller anden vej. Det er effektivt, enkelt og holdbart, og forlænger urets levetid væsentligt. Ensrettergaffel systemet anvendes nu af førende urproducenter overalt i verden.

 

 

Tags:

Posted in serie By

SEIKO