Indkøbskurv 0
 • Få professionel råd-
  givning i 44 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket
 • Få professionel råd-
  givning i 44 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket

Seiko Presage - Zen Garden

13/11/2020 15.23

Seiko Presage - Zen Garden

 

Minimalistisk æstetik med stor effekt

Essensen af minimalistisk æstetik er opnåelsen af større effekt gennem subtraktion. Zen-haven, også kendt som den japanske klippehave eller tør stenhave, opfylder principperne for japansk æstetik. Karesansui-stilen bruger f.eks. kun klipper, sten, grus og sand. Mønstrene der formes i gruset repræsenterer bølger og krusninger. Denne tradition stammer fra troen på, at essensen af vand kan udtrykkes mere levende gennem dets fravær. Med et tæt forhold til Zen-buddhismen kan mange af de berømte japanske stenhaver findes i templer, hvor zen munkene kunne meditere, da denne type have har en beroligende virkning. I sådan et fredeligt miljø er naturen enkel, og skønheden er evig.

ssa397_srpd42 

Levende farver og teksturer
Denne Presage serie er inspireret af skønheden i de livlige farver og strukturer, der er unikke for japanske haver, såsom det grønne fra træer og mos, det røde fra efterårsblade og det blå fra søer.
Kontrasten mellem lys og skygge
Teksturen og formen af havestenene i japanske haver afspejles i urskiverne.
De rolige farver på urskiverne har fået et fint presset mønster. Marmorstrukturen gengives også på timemarkørernes overflade, der afspejler trædestenene henover blødt grønt mos eller en stille blå dam. Delikate skygger er støbt på timemarkørerne med smukke strukturer.
Funktioner
Denne serie har to kalibre med henholdsvis tre visere og stort datofelt eller med indikator for dato og gangreserve.

Wabi-Sabi

Zen-haven er ofte forbundet med den japanske betegnelse, wabi-sabi, der er vanskelig at oversætte. Det henviser til skønheden ved ufuldkommenhed. Wabi-sabi fejrer det ufuldkomne, det forbigående, det rustikke og det melankolske. I forbindelse med Zen-haven minder det os om, at skønhed findes i mangel af materialer snarere end dens overflod; i forbigående stadier mere end i permanente stadier. For mange er wabi-sabi imidlertid ikke kun en æstetisk kode; Det er en filosofisk betragtning af livets faser - en accept af forgængeliged, aldring og forfald.

Se hele Presage kollektionen. 

Find forhandler her

 

Presage Garden Collection

Vare nr.:             SSA395J1     //     SSA397J1     //     SRPD39J1     //      SRPD42J1

Vandinspirerede Zen-havebølger forbedrer den rolige overflade på Seiko Presage-skiven - fås i harmonisk hvid og i sart sort. Disse urskiver er enkle såvel som sublime og skaber en elegant påmindelse om, at ”less is more”. Og den sande skønhed er evig.
Kvaliteten er tydelig i hver detalje, fra det dobbelthvælvede safirglas til den bløde kurve på sekund- og minutviserne, der betyder at de går helt til kanten af urskiven. Begge ure er med gennemsig bagkasse således at der er frit udsyn til værket. 

seiko Presage Garden 2

Vare nr.:             SRPD05J1     //     SRPD07J1     //     SRPC79J1     //     SRPC81J1

Trimatic

Spron
Spron er legeringen på hovedfjedrer og balancefjedrer, og bliver anvendt i alle Seikos mekaniske ure. Den er ekstremt elastisk, stærk og er desuden korrosions og varmeresistent. Spron er udviklet på Tohoku Universitetet og anvendes i dag på mange områder, lige fra elektronik til medicinske formål.

Diashock
Diashock er en mekanisme, der er modstandsdygtig over for stød. Når et ur udsættes for stød, f.eks. tabes på et hårdt underlag, er den komponent der er mest udsat, balancetappen. Den er ekstrem tynd, blot 0,07 til 0,08 mm i diameter. Beskyttelse mod stød er derfor afgørende, og Seiko udviklede derfor Diashock, der beskytter balancehjulet mod stød og vibrationer. Lejet der holder balancetappen er holdt på plads med en fjeder, og når balancetappen udsættes for stød, vil den elastiske fjeder absorbere det.

Ensrettergaffel
I 1959 opfandt Seiko ensrettergaflen, der forbedrede effektiviteten af optrækket væsentligt. Det afkorter kort sagt den tid det tager at trække hovedfjederen op. Denne geniale v-form betyder at al den energi, der genereres af bevægelsen af rotorvægten, overføres til hovedfjederen uanset om rotoren bevæger sig den ene eller anden vej. Det er effektivt, enkelt og holdbart, og forlænger urets levetid væsentligt. Ensrettergaffel systemet anvendes nu af førende urproducenter overalt i verden.

 

Posted in Presse By

SEIKO