Indkøbskurv 0
 • Få professionel råd-
  givning i 44 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket
 • Få professionel råd-
  givning i 44 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket

Quartz

29/12/2016 15.14

Quartz


1969, året for kvartsrevolutionen
I 1969 lancerede Seiko verdens første kvarts armbåndsur, Quartz Astron, der revolutionerede den konventionelle form for ure. Astron var bredt anerkendt for sin nyskabende teknologi, og vandt IEEE (the Institute of Electrical and Electronics Engineers) milepæl prisen. Astron’s succes var baseret på innovation; det omfattede en oscillator formet som en stemmegaffel, en åben type step motor, og en energibesparende et-sekund-interval værk til sekundviseren.

På grund af sin krystal oscillator har kvartsuret en uhyre høj præcision. Krystallen er skåret i en helt bestemt stemmegaffel form, der betyder at den har en konstant vibration, når der tilføres strøm. Siden man 1940’erne byggede klokker med kvarts værker, har drømmen om et kvarts armbåndsur eksisteret blandt mange urmagere. Men udfordringen var energiforbruget og størrelsen. Inden man kunne benytte en kvarts krystal i mindre målestok som i et armbåndsur, var der mange forhindringer der skulle overvindes.

I 1963 igangsatte Seiko sit kvartsprojekt. Helt centralt for succesen var udformningen af kvarts krystallens stemmegaffel, det åbne design på step motoren og visernes trinvise bevægelse. Disse tre, på daværende tidspunkt nye og revolutionerende produktopfindelser er siden blevet standard i ur industrien.

 

Verdens første kvartsur på markedet; Seiko Quartz Astron Kvartsfrekvensen var på dette tidspunkt, 8192 Hz, en fjerdedel af hvad frekvensen er i dag. Seikos kvarts teknologi er en uafbrudt fortælling om nyskabelser. Siden 1969 er batterilevetiden blevet forlænget, komponenter minimeret og nye funktioner er blevet tilført. I dag er historien om kvarts stadig kun lige begyndt. Takket være Seikos utrættelige søgen efter nyskabelser, åbner der sig hele tiden nye muligheder inden for kvarts teknologien.

 

 

Posted in clockwork By

SEIKO