Indkøbskurv 0
 • Få professionel råd-
  givning i 52 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket
 • Få professionel råd-
  givning i 52 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket

Seikos ikoniske dykkerure

21/11/2019 09.45

Seikos ikoniske dykkerure


De ikoniske dykkermodeller fra SEIKO 

Kært barn har mange navne og i tilfældet med dykkerure er det SEIKOs trofaste fans, der har givet de mest elskede modeller deres kælenavne. SEIKO har gennem de senere år valgt at re-designe og genfortolke disse klassikere som en hyldest til årtiers erfaring med udvikling og produktion af dykkerure.
Dykkerurene fra SEIKO har opnået kultstatus ikke kun grundet deres udseende, men også på grund af deres robuste specifikationer. Intet miljø er mere krævende end havet, både hvad angår de tekniske krav og funktionalitet såsom pasform og læsbarhed.

 

Samurai

Samurai – skarpt design

Det første ”Samurai” ur blev lanceret i 2004 og det fik hurtigt kælenavnet fordi minutviserens form svagt minder om sværdet som de berømte Samurai krigere bar. Få år efter udgik modellen dog af sortimentet, men eftersom samlere har efterspurgt og påskønnet designet lige siden, besluttede Seiko sig for at relancere Samurai modellen i 2017.
Udover den sværdformede minutviser fremstår designet og poleringerne af urkassen skarpt som f.eks. de vinklede horn på kassen, der også er et af ”Samurai” modellens kendetegn. Den skarpe vinkel på hornene betyder at de 44 mm urkassen måler, virker knap så voldsom. Også timemarkeringerne er kantede i deres form og det overordnede indtryk er et stramt og skarpt design, der begår sig ligeså godt i havet som en tur i byen.

 

 

Original Turtle  

Turtle – et legandarisk dykkerur

I 2016 relancerede SEIKO deres legendariske Turtle model i flere varianter. Stamfaderen er Seiko 6309-7049, der blev lanceret i 1976 og blev produceret frem til 1988. Navnet stammer fra urkassens facon, der godt kan ligne et skildpaddeskjold. Selvom uret er pænt stort, er det smart designet med sin tidløse pude-formede kasse som betyder, at det sidder godt om håndleddet. Det har en god konstruktion og en overkommelig pris, der betyder at mange rent faktisk anvender den til at dykke.

Udover urkassens genkendelige form har Turtle flere lækre designdetaljer, de forskellige poleringer på urkassen som giver uret sin flotte finish og den store skruekrone er placeret klokken 4 for maksimal komfort. Store timemarkører med Lumibrite og den pilformede minutviser giver nøjagtig og let aflæsning af den forløbne tid - også hvor det omgivende lys er svagt som under havoverfladen.

  Seiko Turtle 2019

 

Den originale 'Turtle' fra 1976

     

 

'Turtle' model 2019 - SRPD21K1

 

Sumo 2007  

SUMO – en model født i 2007

Seiko “Sumo” er et elsket og respekteret dykkeur, der har fået sit kælenavn af de inkarnerede fans af det japanske mærke. Der er forskellige teorier om, hvordan denne model fik sit kælenavn. Nogle mener det stammer fra den relativt tykke urkasse set i forhold til lænken der måler 20 mm, andre at klokken 12 markøren ligner ”Mawashi”, der er det lændeklæde Sumobryderne bærer til konkurrence.
Robust, enkelt, pålideligt – ekstrem høj kvalitet for pengene. Sumo modellen har ikke udviklet sig fra 2007 til 2018 og blev drevet af den velkendte Seiko kaliber 6R15. I 2019 er uret blevet opdateret med en helt ny kaliber; 6R35 og safirglas. Visuelt er det små ændringer, der er foretaget, såsom nye tal på drejekransen og så fås modellen i år i en flot grøn farve. Urkassen har den typiske Seiko facon med skarpe vinkler og polerede facetter og skruekrone klokken 4. Selvom uret er relativt stort med sine 45 mm i diameter og 13,5 mm i tykkelsen sidder uret utroligt godt og balanceret på håndleddet.
Seiko Prospex Diver 200m blev lanceret i 2007 i mellemprisklassen for dykkerure - over Turtle og Samurai og under MarineMaster 300m.

Den originale 'Sumo' model fra 2007    

 

SEIKO SUMO 2019 med kaliber 6R35

Seiko Sumo 2019

 

 

Seiko Tuna     

SEIKO Tuna can eller blot Tuna

Tuna can eller det forkortede Tuna henviser til urkassens form, der minder om en tundåse. Det er ikke et officielt navn, men er ligesom de øvrige kælenavne opstået blandt fans. 
Den første model med denne kassekonstruktion blev lanceret i 1975 under modelnavnet Seiko 'Professional Diver 600' med referencenummeret 6159-7010. Den første Tuna model indeholdt et automatikværk; Seiko 6159 med 25 lejer, high-beat (36.000 / h)

Ligesom mange andre urkonstruktører var Seikos dykkerure udfordret af det helium, der trænger ind i uret gennem pakningerne, ved dybdedyk. Mens andre urproducenter fokuserede på hvordan de kunne komme af med heliumtrykket, fokuserede Seiko på, hvordan de kunne forhindre det i at komme ind i uret. Ingeniøren der udviklede Seiko Tuna Can konstruktionen; Tokunaga og hans team designede serien specielt til dybdedyk, og opstillede følgende krav til Seiko Tuna urene: de skulle være modstandsdygtige overfor gasgennemtrængning, slag, korrosion og magnetisering.

 

Tuna konstruktion           

Konstruktionen af Seiko Tuna

Det var et ur med mange ”verdens første” data specielt udviklet til dette dykkerur.
SEIKOs ingeniører udviklet en speciel L formet pakning og den dobbelte urkasse konstruktion i titanium, hvor den indre urkasse er konstrueret i et stykke.

 • Det var SEIKOs første ur med en "professionel diver" vandtæthed til 600M.
 • Det var verdens første dykkerur med en titanium urkasse.
 • Det var det første ur der havde en konstruktion i to lag med en titaniumkasse med keramisk belægning for større sikkerhed mod stød.
 • En ny, harmonika-formet rem der sikrede forbedret brugervenlighed, da den kan udvide og trække sig sammen alt efter temperatur og trykforhold.

Alt i alt blev der givet mere end 20 patenter til dette, på det tidspunkt revolutionerende armbåndsur.

 

  SNE498 & SNE499   

  

Seiko Baby Tuna          

Baby Tuna

Siden da har SEIKO jævntligt lanceret flere Tuna Can modeller, hver gang med nye specifikationer. I de senere år har SEIKO introduceret flere Baby Tuna modeller i deres Prospex serie, der er mere tilgængelige prismæssigt. De er vandtætte til 200m og stadig med professionelle dykkerspecifikationer, heraf navnet Prospex. Der er således introduceret modeller med Kinetic værk og senest Solar værk, der drives af lysenergi. SEIKO har indgået partnerskab med verdens førende sportsdykker uddannelses organisation; PADI, og lanceret specielle PADI-versioner.

 

 

Se hele Prospex kollektionen.

 

 

 

 

Posted in Nyheder By

Seiko DK