Indkøbskurv 0
 • Få professionel råd-
  givning i 44 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket
 • Få professionel råd-
  givning i 44 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket

Tidens visere – guide til de mest anvendte navne

30/07/2019 12.55

Tidens visere – guide til de mest anvendte navne

Urvisere – guide til de mest anvendte navne

Der er mange måder man kan vise tiden på. F.eks. kan man aflæse tiden ved hjælp af tal på et digitalur. Men faktisk havde de første mekaniske ure ikke engang tal. De angav tiden ved at ringe. Andre former for tidsmåling er timeglas, stearinlys eller vandure. De fleste ure i dag anvender visere på urskiven til at angive timer og minutter, og urmagerne udviser stor kreativitet, når det drejer sig om urvisernes design. Uanset om de har fokus på det funktionelle eller hvor flot de harmonerer med urets øvrige design og stil. De mest brugte udtryk og urviser designs:

 

Alpha visere

Alpha visere har en bred base der munder ud i en spids og en smal stilk der forbinder dem til
centeret af urskiven.

Pil visere

Viserne er udformet som en pilespids for enden. Disse visere bruges oftest til sports- eller tekniske ure.

Baton visere

Baton visere, også kaldet stav-visere, er lige og aflange. De minimalistiskelinjer gør sig perfekt til dress og mode ure.

 

 

 

Breguet visere

Nogle mærker kalder disse visere for ’pomme’ (som betyder æble på fransk - på grund af deres karakteristiske runde bøjle nær toppen). Breguet har lagt navn til disse visere igennem årtier, da han designede dem allerede i slutningen af det 18. århundrede.

Katedral visere

Katedral urene blev oprindeligt designet til militæret, men der siden hen produceret flere forskellige versioner af disse visere. Kendetegnet er dog den brede time-viser og slankere minut-viser. Navnet siges at være inspireret af de smukke farvede glasmosaik vinduer i kirker.

Dauphine visere

Det mest traditionelle og populære design er ”Dauphine” viserne. De har en trekantet form og er facetterede. Navnet dauphin, er oprindeligt brugt om en fransk kronprins.

 

 

 

 

Leaf - eller Feuille visere

“Blad” eller på fransk “Feuille” visere er brede på midten og smalle i enden. ”Blad” visere er det perfekte match til et klassisk dress ur.

Plongeur visere

Er det franske ord for dykker. Plongeur visere anvendes oftest til dykkerure. Her er time-viseren lige, mens den sværdformet minut-viser er mere fremtrædende og synlig. Orange eller rød er en populær farve til at fremhæve denne viser, så den bedre kan ses under vand.

Syringe hands / Kanyle visere

De elegante kanyle visere er designet med en tynd nåleagtig pegespids. Et perfekt design til at injicerer elegance i ethvert ur.

Her på et elegant BOSS herreur.

 

 

Spade visere

Spade visere er formet som spar - oftest set i kortspil.

Sword visere

Sværd viserne kaldes også Glaive på fransk. Som navnet antyder er har viserne et sværd-formet design.

-

Posted in clockwork By

Arberg Time