Seiko

Sortér efter:

Filtre

Pris

398 kr.38.298 kr.

Budget

Tilbud

Brands

Vis flere

Forhandlere

Vis flere

Køn

Historien bag Seiko ure

Seiko er en japansk urproducent kendt under navnet Seiko Holdings Corporation (セイコー ホールディングス 株式会社 Seiko Hoorudingusu Kabushiki-gaisha). Virksomheden blev stiftet i 1881 af Kintarou Hattori, der startede med at reparere ure i sit private hjem i Ginza distriktet i Tokyo, Japan.

Seiko begyndte i 1892 produktionen af ure under navnet Seikosha, hvilket på japansk betyder “udsøgt”, “minut” eller “succes”, mens “sha” betyder “hus”. Den første fabrik producerede alle urens dele i hånden, men Hattori ønskede at højne produktiviteten og derfor bygge maskiner, der kunne fremstille komponenterne.

I 1910 begyndte Seikosha at producere balancefjedre og i 1913 deres egne emalje-urskiver. Samme år lancerede virksomheden deres første armbåndsur, “Laurel”, der indeholdt komponenter produceret på egen fabrik.

Under første verdenskrig var Seikosha i stand til at matche efterspørgslen, da virksomheden var selvforsynende med råvarer og komponenter. I 1923 ødelagde et jordskælv fabrikken, men den blev genopbygget inden årets udgang, og få måneder efter præsenterede Seikosha deres første armbåndsur med navnet ‘Seiko’.

I 1927 producerede Seikosha deres første armbåndsur til kvinder og i 1940 deres første armbåndsur med 3 visere. Efter Hattoris død i 1934 overtog hans sønner Genzo og Shoji virksomheden.

Anden verdenskrig stoppede produktionen af ure, og fabrikken Daini Seikosha Kameido blev bombet i 1945. Det var først i 1950’erne, at Seikosha igen begyndte at producere nye produkter. I dag er Seiko en anerkendt urproducent med et bredt sortiment af både mekaniske og kvartsure.