Indkøbskurv 0
 • Få professionel råd-
  givning i 44 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket
 • Få professionel råd-
  givning i 44 butikker
 • Gratis levering: 1-2 dage
  på ordrer over 499,- DKK
 • 30 dages returret
 • e-marketHandel med tryghed
  – Vi er E-mærket

Seiko

Seiko ure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seiko er et kendt, velrenomeret og traditionsrigt urmærke, der blev grundlagt i 1881 af Kintaro Hattori. Selvom han startede med at reparere ure, var hans mål og drømme større. I 1892 åbnede han sin først urfabrik, som han opkaldte Seiko-sha, ”huset for præcision”, og påbegyndte dermed en lang rejse. Kintaro opnåede undervejs ekspertise, ansatte erfarne ingeniører, investerede i automatisering og udviklede den in-house fabrikationsekspertise som han vidste var nødvendig, for at kunne være et skridt foran.

I de tidlige 1960’ere vandt Seikos mekaniske ure hver eneste chronometer-konkurrence i Japan, og firmaet kiggede efter nye udfordringer udenlands. Geneves observatorium accepterede nådigt Seikos deltagelse i dets konkurrencer, og i 1968 vandt Seiko hovedprisen med en større margen til nærmeste konkurrent end nogensinde før. Takket være Kintaros vision og teamets udholdenhed og færdigheder, indtog Seiko nu en plads blandt verdens førende urfirmaer.

Med sin konstante stræben efter bedre præcision, havde Seiko udviklet quartz-baserede tidtagningsapparater siden 1950’erne. Det afgørende gennembrud blev et ur produceret til tv-selskaber, der blev anvendt i 1958. Der var imidlertid flere store udfordringer, der stod i vejen for Seikos forsøg på at fremstille et funktionsdygtigt quartz armbåndsur. Det krævede væsentlige fremskridt indenfor elektriske, elektroniske og mikrotekniske teknologier, og yderligere seks år, inden Seiko den 25. december 1969 kunne lancere verdens første quartz ur. Quartz Astron satte nye standarder i urindustrien, og da Seiko åbnede sine patenter for verden, indførte næsten alle producenter det system som Seiko havde været pioner for.

Lige siden har Seiko, på grund af sin ekspertise inden for både traditionel og elektronisk urfremstilling, formået at frembringe en lind strøm af innovative, brugbare og holdbare ure, herunder Kinetic og Spring Drive teknologierne i henholdsvis 1988 og 1999. Seiko har stået bag nogle af "verdens første" opfindelser.

1913 - The Laurel
Dette år startede produktionen af Japans første armbåndsur, Seiko Laurel.

1965 - Dykkerur
Seiko lancerede Japans første dykkerur. Et mekanisk ur med automatisk optræk og vandtæt til 150 meter. På grund af dets pålidelighed, opnåede uret anerkendelse blandt eventyrere over hele verden – blandt andre den japanske antarktiske forskningsekspedition.

1968 - International anerkendelse
Seiko scorede de højeste point nogensinde i Geneva Chronometer konkurrencen og blev præmieret med titlen, ’best mechanical wrist chronometer’.

1969- Automatik chronograph
Seiko var den første urproducent, der udviklede en automatik chronograph med kolonnehjul og vertikal koblings system. På grund af sin slidstyrke og gnidningsløse knapbetjening er dette system, standard inden for chronograph teknologien.


1969 - Det første quartz armbåndsur
Seiko lancerede verdens første quartz armbåndsur, ’Astron’. Det revolutionerede urindustrien og tog urmarkedet med storm. Da Seiko frigav patenterne, anvendte andre urproducenter Seiko’s idéer, og selv i dag anvender størstedelen af quartzurene Seiko’s system.

Presage. Resultatet af mere end hundrede års erfaring.
I 1913 producerede Seiko sit første mekaniske ur, The Laurel, der samtidigt var Japans første armbåndsur. For 60 år siden producerede Seiko sit første automatik ur. Siden hen har Seiko udviklet mange nyskabende opfindelser inden for mekaniske ure, og er senest blevet belønnet med en pris ved Grand Prix d’Horlogerie de Genève for sin hi-beat kaliber.
Alt dette har været muligt fordi Seiko er en ægte ”manufacture”. En urproducent der selv designer, fremstiller og samler alle dele. I mere end et århundrede har Seiko udviklet og forfinet sine mekaniske urmagerfærdigheder.
Presage er en helt igennem mekanisk kollektion, der samler alle disse færdigheder og kombinerer dem med det ypperste indenfor japansk kunsthåndværk.

Prospex. Seriøse ure til seriøs sport
For dygtige urmagere repræsenterer ekstrem sport nogle af de største udfordringer, uanset om det er på land, til vands eller i luften. Siden Seiko i 1965 skabte deres første dykker ur, har de overgået selv de vildeste forventninger fra de sportsfolk, som kræver sportsure med professionelle funktioner. Seiko har samlet al deres ekspertise inden for sportsure i en serie; Prospex. Seriøse ure til seriøs sport.

Lige siden har Seiko været inspireret af de udfordringer, som sportens verden stiller til udviklingen af nye teknologier, nye materialer, nye funktioner og nye systemer. Prospex er resultatet af denne lange tradition. Perfekt tidtagning og pålidelighed på land, til vands og i luften. Ekstrem sport kender ingen grænser. Uanset om det foregår på land, til vands eller i luften vil en ekstrem sport entusiast kunne finde et Prospex ur, der kan leve op til udfordringen, og levere præcision og pålidelighed, selv under de vanskeligste forhold. Prospex er skabt til at præstere, og bygget til at holde.

Astron - Verdens første GPS Solar ur
Igennem århundreder har urmagere stødt på næsten alle udfordringer inden for tidtagning. Indtil nu har et problem været uløseligt.
Kan man udvikle et ur der er præcist, selvom man rejser imellem tidszoner uden at man skal indstille det? Seiko har med udviklingen af Astron løst denne udfordring ved hjælp af deres færdigheder inden for GPS teknologi og energistyring.
Astron opretter forbindelse til mindst fire GPS satellitter og lokaliserer hvilken tidszone man befinder sig i, og indstiller viserne til lokaltid med en præcision på 1 sekund pr. 100.000 år.
Med Astron GPS Solar har Seiko sat nye standarder for præcision, funktionalitet og bekvemmelighed.